Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Stahurschi: „Moldovagaz”, aruncat sub tanc

19 aug. 15:10   Economie
2085 0

„Moldovagaz” a fost aruncat sub tanc”, așa comentează jurnalistul Alexandr Stahurschi criza gazelor din țară, în emisiunea „Întrebarea principală cu Iulia Fedorova”, relatează Noi.md.

Potrivit lui Stahurschi, poziția politică a actualului guvern față de conflictul din Ucraina nu ar trebui să se intersecteze în niciun fel cu problemele economice din țară și să afecteze cetățenii moldoveni.

„Moldovagaz” a fost aruncat sub tanc. Guvernul nu se ocupă de această problemă, iar eu, de exemplu, mai mult ca consumator și ca cetățean al acestei țări, sînt îngrijorat de afirmațiile „nici nu avem de gînd să mergem să discutăm cu Gazprom problemele, ,posibilitatea modificării tarifelor, contractelor, pentru că este inutil”. Asta se aude dintr-o parte. Pe de altă parte, ei spun: „Nu vom sprijini războiul”.

Adică vorbim despre faptul că guvernul, deși acordă sprijin Ucrainei, în același timp nu își va rezolva direct propriile probleme legate de cetățenii noștri – probleme de energie și încălzire. Acestea sînt probleme cheie care pot fi pe agenda oricărui stat. Acum vedem în Europa că încearcă în toate modurile posibile să niveleze această problemă. Criza energetică este peste tot, dar cel puțin ei încearcă să o rezolve cumva.

Abia cînd vor veni frigurile, vom începe să ne trezit. Ne vom trezi de frigul care va ajunge în apartamentele noastre.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав