COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Spînu: "Pînă la încheierea unui nou contract cu Gazprom, tarifele la gaze nu vor crește"

1 oct. 12:30   Economie
8906 7

Prețurile pentru consumatorii de gaze naturale nu vor crește pînă cînd Moldovagaz și Gazprom vor prelungi un contract pe termen lung pentru furnizarea de gaze către Moldova.

Despre acest lucru a fost declarat astăzi la o conferință de presă viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, scrie newsmaker.md.

El a menționat că, în septembrie, prețul mediu al gazului la bursa NYSE a fost de 790 USD la 1 mie de metri cubi. La acest preț Moldovagaz va primi gaz din Rusia în octombrie. "Indiferent de situație, pînă la încheierea negocierilor și semnarea unui nou contract, prețurile [pentru consumatori] nu se vor schimba", a spus Spînu.

Potrivit lui, săptămâna viitoare el și reprezentanții Moldovagaz vor merge la Sankt Petersburg la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg, unde vor continua negocierile cu reprezentanții Gazprom.

Spînu a adăugat, de asemenea, că acum analizează posibilitatea ca cheltuielile datorate creșterii prețului de achiziție pînă la 790 USD la 1 mie de metri cubi să fie suportate de Moldovagaz.


Viceprim-ministrul a explicat că prețuri la gaze sînt ridicate din cauza situația de pe piețele internaționale. El a menționat că gazoductul Iași—UngheniChișinău, care permite importul gazelor din România, va începe să funcționeze săptămîna viitoare. "Problema nu este de unde provine gazul, problema este prețul. Dacă gazul vine din România, nu înseamnă că va fi un preț mai mic", a spus Andrei Spînu.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X