X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Spînu: Moldova caută cele mai avantajoase prețuri la energie și gaze

23 mai. 22:50   Economie
1675

Despre aceasta a comunicat vicepremierul Andrei Spânu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, la grupul de lucru pe tema „Securitatea și diversificarea energiei în Europa: următorii pași spre consolidarea parteneriatului”, desfășurat la București, transmite Noi.md cu referire la IPN.

"Identificarea ofertelor la prețuri mici este un obiectiv pe termen scurt. Pe termen lung, este planificată reducerea facturilor la energie prin măsuri de eficiență energetică.

Pentru a realiza acest scop, se lucrează la un program de eficiență energetică a clădirilor publice în valoare de 75 de milioane de euro, care se află în stadiul final de aprobare.

Totodată, este oferit sprijin pentru eficiența energetică și investiții în diverse surse regenerabile de energie la nivel local prin intermediul programului „Satul European”.

Reprezentanții sectorului energetic sunt în căutarea resurselor financiare pentru eficiența energetică și utilizarea energiei regenerabile pentru clădirile rezidențiale", a punctat oficialul.


Astăzi Comisia pentru Situații Excepționale a decis să prelungească termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom” pentru perioada lunii iunie în baza negocierilor directe.

De asemenea, va fi semnat un contract de procurare a gazelor naturale în volum de 24 500 mii metri cubi, între SA „Energocom” și SA „Moldovagaz”, la prețul de achiziție din lunile martie-aprilie.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав