COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2953
Puterea stiri: 6778
Coronavirus stiri: 7597

Spînu: „Majorarea preţului la gazele naturale pe piaţa internaţională nu va afecta imediat tarifele interne”

15 sep. 20:10   Economie
4919 0

Guvernul promite că majorarea preţului la gazele naturale pe piaţa internaţională nu va afecta imediat tarifele interne din Republica Moldova.

Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susţine că în ţara noastră este aplicat un mecanism de stabilire a preţurilor la gazele naturale diferit de cel utilizat în exterior. Potrivit lui, Guvernul prevede şi un posibil program de suport pentru cetăţeni în perioada rece a anului, în cazul majorării tarifelor la gaze naturale, transmite Mesager.

„Noi urmărim în prezent cu atenţie ceea ce se întîmplă, sîntem în discuţii cu compania din Republica Moldova, compania din Republica Moldova este în discuţii cu Gazprom. Noi vom avea probabil în perioada următoare careva discuţii şi cu Gazprom pe aspectul gazelor. În acest moment este prematur să expunem clar care vor fi tarifele şi cum va evolua preţul pentru cetăţeni. Noi avem un alt mecanism de stabilire a preţurilor pentru ţara noastră”, a spus Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii.

În Europa, preţul gazelor naturale continuă să crească în ultima perioadă din cauza sporirii incertitudinilor privind aprovizionarea din această iarnă. Mai mulţi experţi din ţară consideră că acest trend ar putea determina scumpirea gazelor naturale şi pentru consumatorii din Republica Moldova.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽