X 
Coronavirus stiri: 8212
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Spînu anunță prețul de cumpărare la energie electrică pentru iulie și august

30 iun. 21:35   Economie
6806

Prețul la energia electrică pentru luna iulie și august rămîne neschimbat. Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, transmite unimedia.

„Vreau să vă informez despre ultimele decizii referitor la situația livrărilor de energie electrică pentru lunile iulie și august. Preţul la energie electrică rămîne neschimbat. Pentru 70% din consumul pe ţară a fost încheiat un contract cu MGRES pentru 2 luni: iulie şi august, la preţul de 59.9 $/MWh.

Pentru 30% din consum a fost încheiat un contract cu AtomEnergo (companie de stat ucraineană), pentru luna iulie, la prețul de 77 USD/MWh. Prețul mediu ponderat pentru luna iulie este de 65.03 USD/MWh”, a anunțat Spînu.

CSE a decis să fie prelungit, pentru perioada iulie-august, termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe. Furnizorii vor încheia cu SA „Energoom” contracte bilaterale pentru asigurarea cantităților de energie electrică necesară, iar în cazul modificării tarifelor, vor fi semnate acorduri adiționale.

Energocom a prelungit contractul pentru încă o lună la prețul de 59,90 per megawatt-oră pentru energie electrică cu Centrala de la Cuciurgan. Despre aceasta a anunțat vicepremierul Andrei Spînu. Totodată, Energocom va semna un contract de livrare a 30% de energie în bază cu EnergoAtom (companie de stat ucraineană). Prețul mediu ponderat al energiei electrice pentru luna iunie va fi de aproximativ 65.03 USD/MWh, a menționat Spînu.


SA „Energocom” va încheia contracte de achiziție a energiei electrice în baza negocierilor directe, în scopul asigurării cu energie electrică a consumatorilor pentru luna iunie 2022. O măsură în acest sens a fost adoptată de membrii Comisiei pentru Situații Excepționale.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав