Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 965

Spînu a declarat că guvernul analizează situaţia referitor la criza gazelor

7 ian. 15:30   Economie
3763

Contactat telefonic, viceprim-ministrul, Andrei Spînu a declarat pentru Radio Moldova că actualmente guvernul analizează situaţia referitor la criza gazelor la nivel european şi efectele acesteia asupra Republicii Moldova, iar mai multe detalii vor fi oferite săptămîna viitoare în cadrul unei conferinţe de presă.

„Ieri a avut o şedinţă a grupului operativ de lucru din domeniul energetic. Analizăm situaţia care este şi această creştere a preţului pe pieţele europene. Deja, cel tîrziu marţi, săptămîna viitoare vom ieşi cu un comunicat sau cu o conferinţă mult mai amplă la care vom răspunde la toate întrebările”, a precizat Spînu, transmite Noi.md cu referire la trm.md.

Menţionăm că preşedintele ţării, Maia Sandu a convocat marţi, patru ianuarie Consiliul Suprem de Securitate. În cadrul şedinţei a fost pusă în discuţie situaţia din sectorul energetic al ţării, creată ca urmare a creşterii semnificative din ultima perioadă pe piaţa europeană a preţurilor de achiziţie la gazele naturale. Totodată, CSS a recomandat Guvernului să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor către consumatori.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав