X 

Spaţiul ZEL "Ungheni-business" va fi extins

3 dec. 2018,, 13:31   Economie
4368 0

Suprafața Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” va fi extinsă prin includerea în aceasta a unui teren suplimentar de 2.87 hectare din comuna Zagarancea, municipiul Ungheni, transmite Noi.md.

Extinderea este prevăzută de modificările la Legea cu privire la Zona Economică Liberă „Ungheni-Business“, adoptate de Parlament în timpul ultimei sale şedinţe în plen, în două lecturi, urmărind drept scop sprijinirea activităţilor de realizare a unor noi proiecte investiţionale strategice în industrie, atragerea de noi investiții în SEL, creșterea volumului producției și așa mai departe.

Autorii proiectului de lege au menționat că Zona Economică Liberă „Ungheni-Business” a fost întemeiată în anul 2002 pentru o perioadă de 42 de ani. Suprafaţa ZEL „Ungheni-business" alcătuieşte 42,34 hectare. În prezent, pe teritoriul acesteia activează 36 de rezidenți implicați în producția de echipamente și produse pentru industria automotivă (huse, cabluri electrice), mobilier, covoare, încălțăminte etc. Volumul investițiilor în ZEL „Ungheni-Business”, conform situaţiei la sfîrşitul anului trecut, s-a ridicat la 74,5 milioane dolari, volumul vînzărilor, în 2017, a fost egal cu 2,4 miliarde lei.

Extinderea suprafeţei ZEL „Ungheni-Business" datorită includerii în aceasta a unui teren suplimentar de 2.87 hectare în municipiul Zagarancea, mun. Ungheni, va asigura posibilitatea de a crea o nouă platformă pentru alți investitori.

Anterior, Guvernul menţiona că în ultimii ani zonele economice libere ale Moldovei demonstrează o tendință pozitivă de dezvoltare, fiind un instrument eficient de atragere a investițiilor, de realizare de proiecte investiţionale mari, orientate spre exporturi, de către companiile industriale multinaționale.


În aceste condiții, avînd în vedere perspectivele de dezvoltare a anumitor regiuni, Guvernul a sprijinit extinderea ZEL „Ungheni-Business“, menționînd că acest lucru va contribui la atragerea de investiții interne și externe, la formarea de sectoare competitive în industrie pe baza tehnologiilor moderne și inovatoare, la dezvoltarea de întreprinderi mici și mijlocii, la crearea unui mediu investiţional atractiv și, prin urmare, la crearea de noi locuri de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?