Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

Slusari: Persoane apropiate lui Andronachi delapidează patrimoniul moldovenesc din Ucraina

14 ian. 2021,, 11:43   Economie
4516 1

Întreprinderea de Stat „Cariera de piatră concasată din Pervomaisc”, aflată pe teritoriul Ucrainei, ar fi ajuns în mînele unor persoane apropiate deputatului Vladimir Andronachi. Astfel, R. Moldova nu obține niciun venit la Bugetul de stat de la întreprinderea respectivă pe parcursul a mai multor ani spune vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Platforma „DA”, Alexandru Slusari.

„Este bine că doamna președinte a solicitat sprijinul organelor de anchetă pentru elucidarea problemelor cu proprietatea Republicii Moldova în Ucraina. Dar eu ași prefera ca interes prioritar față de proprietatea noastră să aibă autoritățile competente moldovenești. Mai ales că impertinența grupării criminale din Chișinău, care delapidează patrimoniul moldovenesc în țara vecină, a ajuns la culmea”, a scris Slusari pe o rețea de socializare.

Acesta menționează că la ÎS “Cariera de piatră concasată din Pervomaisc “, care are rezerve de granit pentru aproximativ 170 de ani, din 2015 OFICIAL nu extrage zăcămîntul iar prin urmare bugetul de stat nu obține nimic de la această întreprindere.

Potrivit lui Slusari, la data de 2 aprilie 2019 în Ucraina a fost înregistrată SRL cu denumirea similară cu cea a întreprinderii de stat, iar unicul fondator este Eugen Buzgan.

„Pe data de 2 martie 2020 dl. Buzgan devine consultant principal la una din Direcțiile Agenției Proprietății Publice din Moldova și mai mult timp petrece în Ucraina, decît la locul lui de muncă. În toată această perioadă cariera moldovenească din Pervomaisc de-facto lucrează sub paravanul companiei private cu aceeași denumire și banii curg gîrlă în toate buzunarele, în afară de bugetul Moldovei”, mai spune deputatul.


Totodată acesta menționată dl. Buzgan ar fi persoane de încredere a lui Vladimir Andronache.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав