TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Slusari, după audieri: Acordarea garanțiilor de stat - inițiativa lui Plahotniuc

Slusari, după audieri: Acordarea garanțiilor de stat - inițiativa lui Plahotniuc

Inițiativa privind acordarea garanțiilor de stat pentru cele trei bănci falimentare, despre care a vorbit Vlad Filat în cadrul unui interviu pentru TV8, a fost a ex-liderului PD, Vlad Plahotniuc.


Declarația a fost făcută de președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, după audirea ex-șefului Consiliului de Administrație al instituției financiare, Victor Bodiu, și fostului președinte al Parlamentului, Igor Corman.


„Cei doi ne-au oferit informații foarte importante:


1. Capitalizarea BEM-ului. Ne-am convins și a fost confirmat de persoana care era responsabilă pentru planul de asanare a BEM-ului în 2012 și care ne-a comunicat că era posibil de salvat BEM-ul cu capitalizare, la finele anului 2012, cel tîtziu începutul anului 2013. Erau identificate resursele financiare... Nu s-a dorit. A fost blocat de factori politici. În 2013, Vlad Filat a fost cel care a blocat acest lucru.


2. Igor Corman a confirmat acea ședință la care s-a referit Vlad Filat recent (primele discuții despre o posibilă acordare a garanțiilor de stat pentru cele trei bănci falimentare, la care au participat șase persoane). Într-adevăr, această discuție a avut loc. Din cele spuse de Corman, inițitiva a fost a lui Plahotniuc. El convingea pe toți că trebuie de acordat aceste garanții de stat. Corman a menționat că a simțit că există înțelegerea între Filat și Plahotniuc”, a declarat Slusari.


Printre persoanele care urmează să fie audiate joi, 18 iulie, se numără Viorel Bîrcă, fostul președinte al Băncii de Economii, fostul deputat PCRM, Oleg Reidman, actualulii deputați PD, Sergiu Sîrbu și Vladimir Vitiuc.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load