COVID-19 în MOLDOVA

"Situația a devenit alarmantă pe piața metalelor din Moldova". Se cere intervenția procurorului

"Situația a devenit alarmantă pe piața metalelor din Moldova". Se cere intervenția procurorului

Situația a devnit alarmantă pe piața metalelor din Republica Moldova, afirmă Asociația Patronală Moldovenească de Reciclare și Colectare a Metalelor Feroase și Neferoase, care a ieșit astăzi la o conferință de presă.

„Avem o situație cu pericol iminent nu doar pentru agenții economici, ci și pentru Republica Moldova în general. Am decis să luptăm cu dezinformarea care are loc, inclusiv în mass-media și cu încercările de a se pune monopol pe acest domeniu”, a declarat Ion Drăniceru, președintele Asociației, potrivit unimedia.info.

Potrivit lui Drăniceru, agenții economici din domeniul metalelor sînt supuși mai multor presiuni din partea unui agent nou intrat pe piață, în incercarea de a reîmpărți sferele de influență.


„Cineva încearcă să preia controlul asupra procesului pe piața metalelor. Noi nu dorim război cu nimeni. sîntem o asociație de companii, fondate de mai bine de 20 de ani. Dorim să ni se permită să activăm și în continuare, fără a fi presați și persecutați”, a adăugat șeful Asociației.

El a mai spus că Asociația este pregătită să ofere informații relevante organelor statului, însă cu o condiție – „în cazul în care vom avea siguranța sau garanția că organele nu sînt controlate de nimeni”.

În același timp, Drăniceru a spus că nu se exagerează cu afirmația că – „asupra noastră se exercită o presiune enormă în ultimul timp, ca să colaborăm cu un agent economic privat – nou fondat, care este controlat de persoane fizice concrete”.

„Sîntem convinși că se pregătesc ample percheziții la unii agenți economici. Percheziții de amploare au loc deja din 2019: au fost arestate persoane, a fost ridicată tehnica. Niciun dosar nu a fost dus la sfîrșit. Organele de stat – se face o impresie că tot caută ceva și nu pot găsi. Ne așteptăm la percheziții noi”, a declarat Ion Drăniceru.

Ajunși la disperare, membrii Asociației Patronale speră la intervenția Procurorului General. „Mesajul dumnealor este clar: că dacă nu vom face ceea ce se sugerează vom avea mari probleme. Denumirea agentului economic și a persoanelor care stau în spatele acestor intimidări nu vom da, sperînd că dumnealor vor auzi mesajul. sîntem conștienți de riscurile la care ne expunem, însă avem toată speranța că Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, se va interesa de ceea ce urmează să se întîmple și va interveni”, a adăugat Drăniceru.

„Scopul final este stoparea și înghețarea activității noastre, ca mai apoi să fie preluată. Noi nu dorim război cu nimeni, noi vrem să fim lăsați în pace, să alegem noi cu cine să colaborăm. Dacă nu se va reuși acest lucru, vom schimba tactica. sîntem gata să mergem pînă la capăt, utilizînd toate metodele legale pentru a proteja business-ul. Dacă nu se va schimba nimic, vom veni cu detalii concrete”, a conchis șeful Asociației.

Procuratura Generală nu a reacționat, deocamdată, la mesajul Asociației Patronale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load