Criza energetică stiri: 1588
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3389

Сît va plăr R.Moldova pentru gazul cumpărat în lun a mai

29 apr. 15:55   Economie
3240 0

Republica Moldova va cumpăra gaze naturale la un preț de 910 dolari în luna mai. Informația a fost prezentată de compania Moldovagaz, care a precizat și volumul care va fi livrat țării noastre.

„SAP „Gazprom” a confirmat oficial volumele de gaze naturale contractate pentru a fi furnizate în Republica Moldova în luna mai 2022. Este vorba de 32 de milioane de metri cubi pentru malul drept și 131 de milioane de metri cubi pentru malul stîng al Nistrului.

Livrările sînt planificate pe ruta tradițională de transport a gazelor.

Prețul calculat pentru luna mai este de 910 USD, fără puterea calorifică”, se arată în notă.

Gazprom a confirmat volumele de gaze pentru țara noastră în luna mai. Anunțul a fost făcut de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, pe contul său de Telegram.


Curtea de Conturi a demarat auditul conformității în domeniul gazelor naturale, la data de 12 ianuarie. Principala entitatea supusă auditului este SA „Moldovagaz”, dar pe lîngă aceasta, controlul se va efectua și în cadrul întreprinderilor înrudite acesteia, care practică activitate de transportare, distribuire a gazelor naturale, precum și alte genuri de activitate.

Ulterior, vicepremierul Andrei Spînu, a anunțat că auditul nu va avea loc pînă pe 1 mai. În opinia sa, dacă în perioada imediată se selecta compania care să-l efectueze, avea la dispoziție în jur de 2 luni și era clar cînd urma să fie finalizat. În situația în care auditul s-a amînat guvernare are niște scenarii, printre care „amînarea termenului” pentru circa 10 luni. „Se convine ca 1 mai să fie pe altă dată. Al doilea scenariu - Gazprom decide să nu mai furnizeze gaz și atunci noi vom ieși pe piață și cumpărăm gaz de pe piață ”, a spus Spînu.

Pe 12 aprilie, Moldovagaz a trimis o cerere scrisă către Gazprom prin care cere prelungirea perioadei pentru efectuarea auditului datoriei istorice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав