Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Sistemul de irigare din R. Moldova va fi reabilitat cu susţinerea Franţei

15 noi. 2022,, 21:00   Economie
1469 0

O misiune franceză se află în R. Moldova pentru a identifica opțiunile ce ar înlesni accesul agricultorilor la apă și la sistemele de irigare. În acest context, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a avut ieri o întrevedere cu Romain Vidal, expert BRL Ingénierie, companie franceză specializată în utilizarea resurselor de apă, mediu și amenajarea teritoriului, transmite Moldpres.

Potrivit ministerului de resort, fiind într-o misiune pentru elaborarea unui studiu de pregătire a proiectului privind dezvoltarea și modernizarea sectorului de irigare, expertul întreprinde o serie de vizite în teritoriu, alături de alți specialiști străini, pentru a evalua sectorul de irigare.

Ulterior, concluziile și propunerile vor fi remise către Agenția Franceză de Dezvoltare, în baza cărora va fi elaborat un studiu de fezabilitate în domeniu.

Agenția Franceză de Dezvoltare oferă suportul necesar procesului de adaptare a agriculturii la schimbările climatice, prin instrumente de finanțare și suport tehnic actorilor publici și privați. Astfel, sînt dezvoltate proiecte de investiții în scopul stimulării producătorilor agricoli de a utiliza tehnologii moderne agricole, bazate pe irigare.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий