Serviciul Fiscal: Mai mulți agenți economici nu eliberează bonuri fiscale

15 sep. 19:00   Economie
2074 1

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) depune eforturi consolidate în vederea conformării contribuabililor la respectarea prevederilor legislației în vigoare, prin întreprinderea activităților corespunzătoare în acest sens.

Astfel, în perioada 01-21 august 2023 de către angajații SFS au fost efectuate 38 ieșiri în teritoriu inclusiv și în sectoarele mun. Chișinău, fiind efectuate 485 cumpărături sub anonimat, notează Noi.md.

S-a constatat că doar 200 agenți economici sau 41,2 la sută au eliberat bonuri fiscale. Cele mai multe cazuri de neeliberare a bonului fiscal au fost identificate în mun. Chișinău și raioanele: Ștefan-Vodă, Telenești, Vulcănești, Cahul, Șoldănești, Rezina, Călărași, Fălești, Florești, Soroca, Comrat, Criuleni, Rîșcani, Strășeni, Orhei, Hîncești și Nisporeni.

S-a stabilit nerespectarea prevederilor despre aplicarea echipamentelor de casă și de control la efectuarea decontărilor, precum și alte cazuri de nerespectare a legislației.

Serviciul Fiscal de Stat va continua să monitorizeze contribuabilii respectivi prin analiza indicatorilor înregistrați de către aceștia, cu aplicarea măsurilor de conformare voluntară/forțată care se impun după caz.


0
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?