Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Șeful MoldovaGaz: Prețul de achiziție a gazului în iunie va fi de circa 880 dolari pentru mia de metri cubi

1 iun. 09:45   Economie
1281

Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, anunță că prețul de achiziție a gazului în iunie va fi de circa 880 dolari pentru mia de metri cubi. Totodată, acesta menționează că livrările de gaze naturale către Republica Moldova se desfășoară în regim normal.

„Livrările de gaze naturale către Republica Moldova se desfășoară ca de obicei, în conformitate cu termenii contractului cu Gazprom, transmite Noi.md cu referire la unimedia.

Prețul de achiziție al transportorului de energie în luna iunie va fi de aproximativ 880 de dolari SUA la mia de metri cubi pentru SA MoldovaGaz, ținînd cont de puterea calorică”, menționează Vadim Ceban.

ANRE a aprobat, în ședință publică din 31 mai, noile prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”. Astfel, tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali va fi de 18 lei și 62 de bani pentru un m3.

Acum cîteva zile, Compania Moldovagaz a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022. Astfel conform proiectului calculelor prezentate, tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune joasă se propune să fie majorat de la 14 060 de lei pînă 22 229 pentru o mie de metri cubi sau cu 58,1%.


Recent, Vadim Ceban, șeful Moldovagaz, a anunțat că tariful va crește. „Conform logicii metodologiei de calcul, noi trebuie să solicităm majorarea tarifului. Acum tariful este de 15,49 de lei, astăzi noi trebuie să avem un tarif pentru consumatorul final de 21 de lei pentru un metru cub”, a declarat Ceban.

Prețul de achiziție al gazelor naturale pentru luna mai este mai mic în comparație cu cel din luna aprilie. Mai exact, Republica Moldova va achită 919 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав