AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 911
Criza energetică stiri: 738
Preşedintele stiri: 3206

Secretariatul Parlamentului întreprinde măsuri pentru a raționaliza consumul resurselor energetice

13 ian. 15:29   Economie
1459 1

Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova întreprinde măsuri pentru a raționaliza consumul resurselor energetice și a reduce cheltuielile aferente.

În acest scop s-a decis deconectarea aproape integrală de la agentul termic a încăperilor clădirii garajului, cu o suprafață totală de circa nouă mii de metri pătrați. Ca urmare a acestei măsuri, Secretariatul Parlamentului obține o economie considerabilă a volumului de energie termică consumată și, astfel, reduce semnificativ cheltuielile, transmite Noi.md.

Instalațiile de încălzire a celorlalte edificii ale Parlamentului sînt monitorizate și ajustate în permanență. În zilele de odihnă și de sărbători acestea sînt programate la temperaturi minime, iar unele dintre ele sînt deconectate complet.

Și instalațiile alternative de asigurare cu agent termic sînt deconectate în zilele de odihnă și de sărbători.

Totodată, consumul de gaze naturale la cazangeria autonomă care alimentează clădirea de bază a instituției este monitorizat continuu și ajustat în funcție de temperatura aerului de afară.


Parlamentul va continua să întreprindă măsurile necesare pentru folosirea cît mai rațională a resurselor energetice care sînt utilizate în procesul de asigurare a bunei funcționări a instituției.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав