AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

Secretariatul comunițătii energetice va ajuta Moldova să depășească sărăcia energetică

26 ian. 17:00   Economie
1402 0

Secretariatul Comunităţii energetice a înfiinţat un Centru pentru accelerarea eliminării sărăciei energetice a părţilor contractante ale comunităţii energetice (inclusiv Georgia, Moldova şi Ucraina), transmite Noi.md cu referire la infotag.md.

Centrul va colecta date și informații privind cauzele și consecințele sărăciei energetice în vazul părților contractante și va contribui la elaborarea de politici și măsuri adecvate pentru reducerea sărăciei energetice în conformitate cu acquis-ul comunitar.

„Abordarea sărăciei energetice este o parte importantă a unui proces de tranziție energetică corect și incluziv. Părțile noastre contractante au cel mai înalt nivel de sărăcie energetică din toată Europa, iar pandemia de COVID-19 și creșterea rapidă a prețurilor la energie au complicat și mai mult situația”, a declarat inițiatorul proiectului, directorul Secretariatului Comunității energetice, Artur Lorkowski.

Moldova este săracă în resurse energetice și trebuie să importe aproximativ 75% din energia electrică consumată și 100% din gazele naturale.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав