X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Scutirea de la plata impozitului pe venit a cîștigătorilor la loterii, anulată

15 aug. 2019,, 15:40   Economie
2422 0

Facilitățile fiscale pentru activitățile jocurilor de noroc au fost anulate. Un proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal în acest sens a fost votat în două lecturi de Parlament.

Astfel, a fost anulată scutirea de la plata impozitului pe venit a cîștigătorilor la loterii sau pariuri sportive, precum și anularea scutirii TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat.

De asemenea, proiectul prevede anularea prevederii privind restituirea TVA la investiții capitale efectuate în cadrul parteneriatului public-privat de interes național. Astfel, se va consolida concurența loială și condițiile egale de piață.

Printre noile reguli se numără și anularea scutirii de la plata taxei pentru unitățile comerciale și de prestări servicii pentru persoanele care practică activități declarate prin lege ca activități ce constituie monopol de stat, în cazul dat jocuri de noroc.

În opinia deputaților, acest stimulent fiscal a îndemnat dezvoltarea industriei jocurilor de noroc, din care rezultă că Republica Moldova este un susţinător al acesteia, lucru nu neaparat respectabil, dar și care are un impact dăunător asupra societății. De asemenea, această industrie uşurează spălarea și legitimizarea banilor de proveniență neclară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?