COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Scrisoare deschisă pe numele lui Brînzan: Ce pretenții au operatorii de transport

Scrisoare deschisă pe numele lui Brînzan: Ce pretenții au operatorii de transport

Asociația patronală a operatorilor de transport auto îl acuză pe ministrul Economiei, Vadim Brînzan, de minciună și manipulare în comunicarea cu operatorii de transport, notează Noi.md.

Acuzațiile au fost lansate în contextul discuțiilor eșuate cu autoritățile privind majorarea tarifelor la transportul interraional și raional. Operatorii de transport au anunţat că își doresc un tarif majorat de la 48 de bani pe kilometru pînă la 92 de bani, dar au precizat că sînt gata să accepte şi o creştere mai mică, însă nu mai puţin de 70 bani per kilometru.

Într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Vadim Brînzan, Asociația operatorilor de transport atenționează că mărimea tarifului de călătorie se stabilește în baza metodologiei prevăzute de lege, pe care Ministerul este obligat să o respecte.


„Doleanțele noastre se reduc la executarea de către MEI a obligațiunilor stabilite în aceste acte normative(…). Ne-am bucurat mult să aflăm că acceptați majorarea tarifului cu respectarea condițiilor: excluderea unităților de transport reutilate (1), respectarea drepturilor persoanelor cu nevoi speciale (2), personal calificat (3) si respectarea legislației fiscale (4). Este pentru prima dată de cînd comunicăm despre tarif să auzim despre condițiile ministerului. Nu înțelegem de ce din presă le-am aflat, dar vă asigurăm că le-am examinat cu toată seriozitatea”, se arată în scrisoarea semnată de Președintele Consiliului APOTA, Oleg Alexa.

Transportatorii mai precizează că toate condițiile enunțate de ministrul Economiei au fost îndeplinite, inclusiv respectarea legislației fiscale. „Vă comunicăm că operatorii de transport sînt contribuabili disciplinați. Rata încălcărilor de ordin fiscal nu depășește aceleași cifre din alte ramuri ale economiei naționale.

După cum vedeți, dle ministru, la nici 24 de ore de la înaintarea condițiilor de către Dvs., noi le-am îndeplinit deja. Probabil ar trebui să adoptați ordinul despre stabilirea tarifului în mărime de 71 bani/km”.

„Acum, cînd am înțeles că vreți să comunicăm prin intermediul spațiului public, a venit rîndul să înaintăm noi condițiile noastre. Avem una. Să excludeți minciuna și manipularea din comunicarea cu operatorii de transport”, se arată în scrisoarea transmisă ministrului Economiei, Vadim Brînzan.

Ministerul Economiei a anunțat recent că este dispus să continue dialogul cu operatorii de transport, în condițiile în care aceștia vor veni cu un plan de acțiuni clar, inclusiv, ajustarea treptată a tarifelor, luînd în considerare capacitatea de plată a cetățenilor, iar toate deciziile privind tarifele vor fi supuse consultărilor publice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load