TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Schimbările politice interne nu au afectat formatul cooperării Republicii Moldova cu UEEA

Schimbările politice interne care au avut loc în Republica Moldova după alegerea noului președinte, Maia Sandu, nu au afectat formatul de cooperare între țara noastră și Uniunea Economică Eurasiatică. Despre acest lucru a declarat astăzi în cadrul unui briefing asistentul președintelui Consiliului CEE, Iya Malkina, relatează BelTA.

"UEEA și Moldova au relații exclusiv economice, de aceea schimbările politice interne din țară nu le-au afectat", a spus Iya Malkina. - Formatul cooperării rămîne același. Reprezentantul plenipotențiar al Republicii Moldova, Oxana Greceanîi participă în mod regulat la ședințele Consiliului CEE și, la necesitate, facem schimb de informații".

Vicepreședintele Consiliului CEE a menționat că în 2020, comparativ cu 2019, din motive obiective, cifra de afaceri a UEEA cu Moldova a scăzut cu 16,8%, inclusiv exporturile - cu 19,5%, importurile - cu 8,6%. "În același timp, există potențial de creștere. Așteptăm ca cooperarea reciproc avantajoasă să continue", a spus Iya Malkina.

Republica Moldova are statut de observator în UEEA.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load