Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1148

„Satul European”: Au fost îndeplinite procedurile pentru a începe lucrările

11 aug. 15:30   Economie
1368 0

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) a anunțat astăzi că au fost îndeplinite procedurile pentru a începe lucrările de implementare a proiectelor selectate în cadrul Programului național „Satul European”, transmite radiochisinau.md.

Potrivit ministerului, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale și Locale (CNCDRL) a aprobat Planul anual de finanțare pentru proiectele de dezvoltare locală din mijloacele Fondului național pentru dezvoltare regională și locală (FNDRL) a proiectelor de dezvoltare locală pentru anul 2022.

Suma alocațiilor din FNDRL pentru proiectele de dezvoltare locală este de 662,6 mln de lei (peste 13 milioane de euro), dintre care 342,7 mln de lei sînt destinați pentru îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare, 305,5 mln de lei pentru construcția și renovarea infrastructurii sociale și 14,1 mln de lei pentru cofinanțarea proiectelor implementate din sursele de asistență externă.

„Tot în cadrul acestei ședințe a fost aprobată actualizarea costurilor pentru unele proiecte de dezvoltare regională, incluse în Planul anual de finanțare pentru anul 2022, precum și limitele maxim admisibile de buget pentru finanțarea proiectelor din mijloacele FNDRL. De asemenea, a fost aprobată asumarea finanțării integrale din Fond pentru unele proiecte de importanță națională (dezvoltarea Grădinii Botanice ca destinație ecoturistică și consolidarea, conservarea și dezvoltarea infrastructurii turistice din cadrul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”)”, indică MIDR.

În cursul săptămînii curente, Oficiul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală va întreprinde mai multe acțiuni de informare și instruire a autorităților aplicante privind modalitatea de implementare a proiectelor și va demara procedura de semnare a contractelor de finanțare cu primarii localităților beneficiare.


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat pe 21 martie despre lansarea programului național de dezvoltare locală „Satul european”. În acest an, programul de proiecte pentru dezvoltarea locală are un buget de 470 milioane de lei. Alte 300 milioane de lei din cadrul programului au fost alocate proiectului de dezvoltare regională.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав