Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 586
Preşedintele stiri: 3727

Sandu: Peste doi ani, Republica Moldova va fi interconectată energetic cu România

8 iun. 07:27   Economie
2477 0

Republica Moldova va dispune de surse alternative de energie datorită interconexiunii cu România, care va fi funcțională în următorii doi ani, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei.

Șefa statului a mai precizat că autoritățile nu își doresc o piață monopolista, dar una de alternativă, respectiv în prezent se construiește interconexiunea cu România, care va fi funcțională peste doi ani.

Președinta a subliniat că R.Moldova a fost pusă în situația de a cumpăra energie electrică din regiunea transnistreană deoarece rețelele electrice din Ucraina erau distruse de bombardamente, iar accesul la sursele alternative de energie va fi asigurat odată cu realizarea interconexiunii cu România.

Precizăm că președinta a făcut aceste afirmații în contextul declarațiilor ambasadorului Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, care s-a arătat convins că relațiile dintre R.Moldova și Ucraina în domeniul energiei vor fi foarte bune, astfel încît statul vecin ar putea livra țării noastre energie la prețuri competitive.

Maia Sandu precizat că pînă să fie distrusă infrastructura energetică a Ucrainei, Republica Moldova a procurat energie electrică din țara vecină.

4
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?