TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Sandu după CSS: Trebuie să revenim la plafonarea prețurilor la carburanți

Consiliul Concurenței ar trebui să intervină atunci cînd se constată concertarea prețurilor la carburanți de către companiile petroliere. La fel, ar trebui să trecem la plafonarea prețurilor la carburanți.

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Președintele spune că această acțiune este una concertată de companiile petroliere. Mai mult, aceasta acuză instituțiile statului Republica Moldova de inacțiune.

„Menționez lipsa de acțiune din partea instituțiilor statului, în special în perioada februarie-iunie a anului trecut, atunci cînd pe piața internațională prețurile au scăzut destul de mult. Atunci cînd mecanismele pieței trebuiau să favorizeze consumatorul final nu s-au făcut aceste reduceri. Pe de o parte consumatorul nu a putut să se bucure deplin de scăderea prețurilor din anul 2020, pe de altă parte acum vedem creșteri în fiecare zi”, a declarat Maia Sandu.

Aceasta spune că este absolut necesar să se facă modificări în legislație pentru prevenirea creșterilor, transmite sputnik.md.

„Trebuie să revenim la plafonarea prețurilor, iar pentru asta este nevoie ca Legea să fie modificată. Pornind de la comportamentul recent al petroliștilor, considerăm că plafonarea prețurilor este singura soluție”, a mai spus Maia Sandu.


Potrivit acesteia, soluția imediată trebuie să fie aplicată de Consiliul Concurenței, iar Legea permite ca acest consiliu să intervină imediat inclusiv prin înghețarea prețurilor atunci cînd este evidentă acțiunea concertată.

În cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, care a durat mai bine de șapte ore, a fost abordat și subiectul concesonării Aeroportului Internațional Chișinău. Președintee a menționat că nu poate oferi foarte multe detalii legate de acest subiect întrucît urmează să se meargă în instanța de judecată.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load