X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1109

Salariile și bonusurile conducătorilor întreprinderilor de stat vor fi plafonate

14 iul. 00:00   Economie
2074 0

Cuantumul lunar total al salariului conducătorilor întreprinderilor de stat, municipale, societăţilor pe acţiuni cu capital integral sau majoritar de stat şi entităților monopoliste urmează să fie plafonat pînă la cinci salarii medii lunare în ansamblu pe unitatea condusă. Noile reguli se conțin într-un proiect promovat de Guvern, informează Noi.md cu referire la bizlaw.md.

În prezent, norma legală prevede că cuantumul lunar total al salariului conducătorilor întreprinderilor respective poate varia de la mărimea întreită la mărimea încincită a salariului mediu lunar în ansamblu pe unitatea condusă. Astfel, norma actuală garantează pentru conducătorul întreprinderii de stat un salariu în mărimea, de cel puțin, întreită a salariului mediu lunar în ansamblu pe unitatea condusă, indiferent care sînt rezultatele economico-financiare ale întreprinderii. Totodată, Guvernul propune excluderea limitei minime de trei salarii medii pe unitatea condusă.

Salariul conducătorii întreprinderilor de stat, municipale, societăţilor pe acţiuni cu capital integral sau majoritar de stat şi entităților monopoliste va fi negociat cu fondatorul și stabilit în contractul de management încheiat. A

În același timp, membrilor consiliilor de administrație și ai comisiilor de cenzori ale întreprinderilor de stat, municipale, ale societăților pe acțiuni cu capital integral sau majoritar de stat, precum și membrilor comitetelor de audit ale entităților de interes public urmează să li se stabilescă indemnizații lunare în mărime de pînă la un salariu minim.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав