Criza energetică stiri: 1602
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Salariile angajaților de la Liftservice urmează a fi majorate

5 aug. 13:20   Economie
1393 0

Salariile angajaților Întreprinderii Municipale „Liftservice" urmează a fi majorate cu 30%, începînd cu luna octombrie curent.

Solicitat de agenție, directorul întreprinderii, Petru Budurin, a subliniat că, majorarea va fi posibilă întrucît tariful pentru deservirea lifturilor din capitală a fost majorat cu 80%, începînd cu 1 august curent, transmite moldpres.md.

„În primele zile ale lunii curente au fost transmise notificările cu calculele efectuate în baza noilor tarife aprobate de Consiliul Municipal Chișinău. Taxele urmează a fi colectate și transmise întreprinderii la finele lunii septembrie - începutul lunii octombrie.

După primirea fondurilor, inițial vom achita datoria întreprinderii în sumă de 800 mii de lei (circa 40 mii de euro), care s-a acumulat în prima jumătate a anului curent, ulterior vom majora plățile salariale”, a spus Petru Budurin.

Conducerea „Liftservice" a specificat că, prioritar, vor fi majorate salariile muncitorilor din prima linie.


„Este vorba de mecanici, operatori și lăcătuși. Aceste categorii de angajați sînt recrutate în alte întreprinderi private, unde li se oferă salarii mai mari, astfel riscăm să pierdem muncitorii. Totodată, depunem efort pentru a majora salariile tuturor angajaților, întrucît acestea sînt destul de mici”, a menționat Petru Budurin.

Întreprinderea Municipală „Liftservice" are circa 170 de angajați.

La mijlocul lunii iulie curent, tariful pentru deservirea lifturilor din capitală a fost majorat cu 80%. Pînă în prezent, taxa minimă achitată pentru acest serviciu era de 15 lei pentru o persoană, în urma majorării aceasta va constitui 27 de lei. Ultima dată, tarifele au fost ajustate în anul 2009.

În gestiunea „Liftservice" sînt circa 2.300 de ascensoare din capitală. Peste 95% dintre acestea au depășit termenul de exploatare, care este de 25 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав