COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

S-au dublat prețurile pentru mai multe fructe și legume

S-au dublat prețurile pentru mai multe fructe și legume

Preţul mai mare la carburanţi şi deprecierea leului din ultima săptămînă au generat noi scumpiri. Unele fructe şi legumele chiar şi-au dublat preţul. Un kilogram de cartofi poate fi cumpărat acum cu 9 lei.

Chiar şi aşa, la Piaţa Centrală din Chişinău oamenii fac coadă la tarabe, transmite NOI.md cu referire la agrobiznes.md.

Dacă în luna decembrie, un kilogram de cartofi de import putea fi cumpărat cu aproximativ şaşe lei, acum costă, în medie, cu 4 lei mai mult. În cazul cartofilor produşi de agricultorii autohtoni, preţul ajunge şi la 15 de lei pentru un kilogram.

S-a scumpit şi usturoiul cu 10 lei, ceapa cu un leu, iar ouăle cu trei lei. Oamenii spun că, în aceste condiţii, le vine tot mai greu să supravieţuiască. Vînzătorii explică că au majorat preţurile doar la produsele de import, după ce s-au scumpit carburanţii.


Economistul Viorel Gîrbu susține că, scumpirile sînt generate şi de faptul că, în ultima săptămînă, leul s-a depreciat faţă de euro cu aproximativ 2,5 la sută. Scumpirile au început chiar din prima zi a anului 2020. Oamenii s-au văzut nevoiţi să plătească mai mult pentru o călătorie interurbană, după ce Ministerul Economiei a majorat tarifele, cu pînă la 60 de bani pentru un kilometru parcurs.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load