X 
Cazul Șor stiri: 594

S-au cheltuit milioane, s-a făcut mai nimic - construcția unui drum se amînă

9 iun. 15:01   Economie
2872 0

Autoritățile au inițiat rezilierea contractului de construcție a drumului de ocolire a localității Slobozia Mare cu compania turcă „Metag Insaat Ticaret A.S”.

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) susțin că drumul urma să fie dat în exploatare anul trecut, însă construcția a fost finalizată doar în proporție de 20%.

Contractul semnat cu „Metag Insaat Ticaret A.S” prevedea lucrări de construcție integrală a sistemului rutier pe o lățime a părții carosabile de 7 m, inclusiv 550 000 m3 de lucrări de terasament, 31 de podețe, 3 stații de așteptare a transportului public, marcaj rutier și instalare a 960 de indicatoare.

Conform proiectului, drumul de ocolire a satului Slobozia Mare urma să fie construit în două benzi a cîte 3,5 metri fiecare, iar lățimea acostamentelor va fi de 2,5 metri pe fiecare sens.

Lungimea drumului este 18,29 kilometri, iar costul lucrărilor – circa 18,28 milioane de euro, transmite Noi.md cu referire la bani.md.


Calculele arată că un km de drum costă un milion de euro. Banii sînt acordați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

5
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?