S-a aflat compania care va furniza gaze din Turcia în Moldova

28 sep. 18:15   Economie
5714 3

Turcia va furniza Republicii Moldova 2 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi, în baza contractului semnat astăzi de compania turcă BOTAŞ și East Gas Energy Trading Company.

După cum s-a menționat, compania turcă BOTAŞ - arhitectul securității energetice a Turciei, continuă să aducă o contribuție majoră la securitatea energetică a Europei, încheind acorduri de export unul după altul. Profitînd de infrastructura sa puternică, de sistemul de transport dezvoltat și de locația geografică, BOTAŞ continuă să semneze noi acorduri de export, avînd scopul de a transforma Turcia într-un centru comercial de gaze naturale.

Se subliniază faptul că, compania BOTAŞ a inclus o nouă țară europeană pe lista țărilor în care va exporta gaze naturale. BOTAŞ și East Gas Energy Trading, o companie care joacă un rol activ în regiune și, în special, pe piața energetică a Moldovei, au încheiat un acord privind furnizarea de gaze naturale BOTAŞ în Moldova.

Documentul a fost semnat astăzi de către directorul general al BOTAŞ, Burhan Ozjan, și directorul general al East Gas Energy Trading Company, Nicolae Gaborac.

Acordul a urmat altor cîteva acorduri importante recente privind exportul de gaze naturale de către Turcia, pe care BOTAŞ le-a încheiat pentru a livra gaze naturale prin conducte către Bulgaria, Ungaria și România.


În cadrul acordului semnat cu East Gas Energy Trading, BOTAŞ va furniza Moldovei 2 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi începînd cu 1 octombrie 2023.

Alte detalii nu au fost oferite.

9
2
0
2
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?