COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rușii sînt gata să lupte cu Rothschild pentru aeroportul din Chișinău

Rușii sînt gata să lupte cu Rothschild pentru aeroportul din Chișinău

Holdingul rus Novaport păstrează interesul pentru aeroportul din Chișinău și așteaptă anunțarea unui concurs din partea guvernului Republicii Moldova.

Despre acest lucru a anunțat reporterilor coproprietarul holdingului, Roman Troțenko, transmite corespondentul ”PolitNavigator”.

„Da, noi avem un interes, dacă ei vor formula o soluție pentru ei înșiși: vor susține vechea concesiune, vor înainta o nouă concesiune... Lasați-i să se decidă singuri. Noi ne vom integra deja în procesul pe care guvernul țării îl va considera potrivit. Dacă vor anunța un concurs, noi vom participa la el”, a spus Troțenko.


Anterior, președintele Moldovei, Igor Dodon, nu a exclus venirea unor investitori ruși pe Aeroportul Internațional Chișinău și în portul Giurgiulești. În același timp, el a amintit că aeroportul trebuie să fie întors în proprietatea statului. Acum el se află în concesiunea unei companii al cărei proprietar a devenit recent Nathaniel Rothschild.

Agenția Proprietății Publice din Moldova a intentat un proces împotriva Avia Invest, care în 2013 a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău.

La 30 august, Avia Invest și-a schimbat proprietarul, 95% din acțiunile sale aparțin acum companiei NR Investments Ltd a lui Nathaniel Rothschild. Fostul proprietar, oligarhul și soțul cîntăreței Jasmin, Ilan Șor, a fugit din țară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load