Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Rusia nu a permis intrarea în țară a circa 20 de tone de prune din Moldova

11 noi. 2020,, 09:20   Economie
10939 1

Rusia nu a permis intrarea în țară și a distrus circa 20 de tone de prune din Moldova, infestate cu un obiect de carantină - "molia orientală", transmite Noi.md.

După cum a anunțat Serviciul Federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din federația rusă (Rosselhoznadzor), în special, serviciul Rosselhoznadzor din orașul Moscova, regiunea Moscova și Tula, la postul fitosanitar situat la depozitul provizoriu "Terminal Est-Vest", în cadrul controlului fitosanitar de carantină la efectuarea controlului vamal a unui lot de prune proaspete, cu o greutate de 19,9 tone (cu originea Republica Moldova), a fost detectat un obiect de carantină pentru Federația Rusă– Est molia (Grapholita molesta Busck.).

Prezența obiectului de carantină în stare viabilă a fost confirmată de expertiza de laborator efectuată de specialiștii Centrului rus de carantină a plantelor.

Direcția Rosselhoznadzor a transmis o notificare proprietarul încărcăturii privind luarea de măsuri în ceea ce privește produsele contaminate. Proprietarul a decis să le distrugă.

În conformitate cu legislația fitosanitară a Federației Ruse, produsele infectate au fost distruse sub controlul administrației Rosselhoznadzor.


Molia orientală este un dăunător periculos, afectează fructele și lăstarii aproape a tuturor culturilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?