TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia este gata să suplinească lista exportatorilor de produse horticole moldovenești

Autoritățile din Federația Rusă dau asigurări că și în anul 2020, legumele, fructele, produsele conservate, dar și vinurile moldovenești vor intra pe piața rusă fără achitarea taxelor vamale.

Acesta fapt le va permite producătorilor din Republica Moldova să economisească peste 300 de milioane de lei. Despre aceasta a anunță ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ion Perju, care efectuează o vizită de lucru la Moscova, transmite NOI.md cu referire la ipn.md.

La Moscova, ministrul s-a văzut cu omologul său, Dmitri Patrusev. „Vestea bună este că partea rusă și-a exprimat disponibilitatea de a suplini lista exportatorilor de produse horticole moldovenești, dar și a produselor conservate și vinicole”, menționează Ion Perju într-o postare pe Facebook. Un subiect aparte al discuțiilor a fost restabilirea relațiilor și comunicarea eficienta între instituțiile statale, din ambele țări, responsabile de asigurarea siguranței alimentare a țării.

„Pe parcursul ultimilor șase ani relațiile dintre aceste instituții, practic, au fost înghețate. Restabilirea relațiilor de colaborare între instituțiile de resort din Federația Rusă, ca partener strategic pentru Republica Moldova, va impulsiona atît schimbul comercial dintre țările noastre, cît și va influența considerabil asupra comunicării eficiente a mediului de afaceri și atragerea investițiilor rusești în sectorul agroalimentar din Republica Moldova”, subliniază ministrul.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Federaţia Rusă pe parcursul perioadei ianuarie-mai 2019 a înregistrat suma de 407,6 milioane de dolari. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrate, Federaţia Rusă s-a situat pe locul 2 printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 11,6% în comerţul total al Moldovei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load