COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1042)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6578(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Rusia a refuzat introducerea în țară a 2 tone de caise proaspete din Moldova

27 iul. 11:30   Economie
9420 9

Rosselkhoznadzor a refuzat importul în regiunea Moscova a aproximativ 2 tone de caise proaspete din Moldova, care erau infectate cu Molie orientală a fructelor.

Potrivit Administrației Rosselhoznadzor pentru orașul Moscova, regiunile Moscova și Tula, la punctul de control fitosanitar situat la depozitul de stocare temporară ”OST-Terminal” SRL, în timpul efectuării controlului fitosanitar la un lot de caise proaspete în volum de 1.96 tone venit din Republica Moldova, a fost identificat un obiect de carantină pentru Federația Rusă– Molia orientală a fructelor (Grapholita molesta Busck.).

Prezența dăunătorului de carantină în stare vie a fost confirmată de examenul de laborator efectuat de specialiștii instituției de stat "Centrul de carantină a plantelor".

Administrația Rosselkhoznadzor a emis o notificare proprietarului încărcăturii cu privire la luarea unor măsuri împotriva produselor infectate. Proprietarul a decis să le distrugă.

În conformitate cu legislația fitosanitară a Federației Ruse, caisele infectate au fost distruse sub controlul administrației Rosselkhoznadzor.


Molia orientală a fructelor este un dăunător periculos, dăunează fructelor și lăstarilor aproape tuturor culturilor de fructe. Deteriorarea gravă a lăstarilor provoacă lipsa creșterii masei verzi. Fructele afectate sînt complet distruse și devin inutilizabile. În zonele răspîndirii, ea poate distruge de la 50 la 100% din roadă.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽