X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 933

Rusia a prognozat o creștere a prețului gazelor în Europa pînă la 3500 de dolari

5 iul. 12:45   Economie
1416

Dmitri Polohin, Secretar Executiv al Comitetului pentru Strategia Energetică și dezvoltarea complexului de combustibil și energie al Camerei de Comerț și Industrie a Rusiei, a prognozat o creștere a prețurilor la gaze în Europa pînă la 3.500 de dolari pe o mie de metri cubi. Cuvintele sale sunt citate de Izvestia.

Potrivit oficialului, creșterea prețurilor la resursele energetice provoca o agitație în sapțiul informațional după închiderea anunțată anterior a gazoductului Nord Stream.

"Zece zile fără livrări de gaze pe ruta nordică vor duce la creșteri suplimentare ale prețurilor, de asemenea, sînt posibile pretenții din partea companiilor europene, în primul rînd a celor germane, către Gazprom", a spus Polohin.

Analistul financiar BitRiver, Vladislav Antonov, a presupus că prețurile vor depăși indicatorul de 3.500 de dolari per mia de metri cubi dacă în perioada 11-21 iulie în Europa se va atesta o vreme călduroasă, iar politicienii europeni își vor continua declarațiile dure împotriva Rusiei.

În prezent, prețul gazului este de aproximativ 1.800 de dolari, dar el se scumpește, inclusiv din cauza grevei lucrătorilor din industria de petrol și gaze din Norvegia.


Anterior, a devenit cunoscut faptul că riscul de recesiune în Europa a crescut la 40% din cauza scăderii aprovizionării cu gaze. Astfel de date au fost demonstrate de analiza Centrului Britanic pentru Economie și Cercetare în Afaceri (Centre for Economics and Business Research CEBR).

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав