COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7924

Rusia a interzis importul a 8 tone de prune din Moldova

17 sep. 2021,, 15:40   Economie
3042 0

Rusia a interzis importul a 8 tone de prune din Moldova

În special, administrația Rosselhoznadzor pentru orașul Moscova, regiunile Moscova și Tula la post de control fitosanitar situat la depozitul de păstrare temporară OST-Terminal SRL în timpul controlului fitosanitar, la inspectarea unui lot de prune proaspete (originea – Republica Moldova), în cantitate de 8 tone, a fost identificat un obiect de carantină pentru Federația Rusă – Molia orientală a fructelor (Grapholita molesta Busck.).

Prezența dăunătorului de carantină în stare vie a fost confirmată de examenul de laborator efectuat de specialiștii Centrului de carantină a plantelor din Rusia "Centrul de carantină a plantelor".

Administrația Rosselkhoznadzor a emis o notificare proprietarului încărcăturii cu privire la luarea măsurilor în privința produselor de carantină infectate. Proprietarul a decis să le distrugă.

În conformitate cu legislația fitosanitară a Federației Ruse, prunele infectate au fost distruse sub controlul administrației Rosselkhoznadzor.


Molia orientală a fructelor este un dăunător periculos, aduce dăune fructelor și lăstarilor aproape tuturor culturilor de fructe. Deteriorarea severă a lăstarilor duce la lipsa creșterii masei verzi. Fructele afectate se distrug complet și nu pot fi folosite. În zonele unde este răspîndită, ea poate distruge de la 50 la 100% din roadă.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X