COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia a interzis importul a 40 de tone de prune și poamă din Moldova

Rusia a interzis importul a 40 de tone de prune și poamă din Moldova

Rusia a interzis importul a 40 de tone de prune și poamă din Moldova, transmite Noi.md.

Potrivit Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselkhoznadzor), la punctul de control multilateral Novîe Iurkovici, în rezultatul controlului produselor de cultură importate, Administrația Rosselkhoznadzor din Regiunile Briansk și Smolensk a interzis importul a peste 39 de tone de prune din Moldova.

La baza unei astfel de decizii a fost depistarea în loturile controlate a unor dăunători de carantină periculoși. Examinările efectuate de Laboratorul Veterinar Interregional Briansk din subordinea FSBI Rosselkhoznadzor, de asemenea, au confirmat infectarea a 19,93 tone de prune cu molia estică (Grapholitha molesta Busck) și a 19,8 tone de struguri - cu Halyomorpha halys Stal.


Destinația acestor produselor supuse carantinei era orașul Moscova și regiunea Briansk. În conformitate cu legislația fitosanitară în vigoare, pentru a preveni pătrunderea și răspîndirea pe teritoriul Federației Ruse a dăunătorilor identificați, produsele au fost returnate exportatorului moldovean.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load