COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia a aprobat acordarea creditului de 200 de milioane de euro R.Moldova

Rusia a aprobat acordarea creditului de 200 de milioane de euro R.Moldova

Guvernul Federației Ruse a aprobat acordarea creditului de 200 de milioane de euro Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon.

Conform șefului statului, Guvernul rus s-a întrunit joi în ședință și a aprobat acordarea creditului de 200 de milioane de euro Republicii Moldova, scrie cotidianul.md.

În următoarele zile părțile urmează să pregătească semnarea pachetului. Anterior, prim-ministrul Ion Chicu declara că la începutul lunii aprilie curent ar trebui să ajungă în bugetul de stat prima tranșă din suma de 200 de milioane de euro. Deocamdată, nu se știe cîți bani vor ajunge.


Precizăm că, anterior, premierul anunțase că din acești banii creditați de Federația Rusă urmează să se repare în jur de 250 de km de drum, inclusiv o parte a centurii orașului Chișinău.

Banii proveniți din Federația Rusă ar urma să înlocuiască un credit promis de România fostului Guvern și despre care nu s-a mai discutat după demiterea Maiei Sandu. România ar fi urmat să împrumute Moldova la o rată a dobînzii de maximum 1,5%, la fel ca în anul 2016, cînd a fost acordat un credit în valoare de 150 de milioane de euro.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load