X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1678

Roada de prune din acest an, mai mică. Ce prețuri vom avea

8 aug. 2021,, 11:30   Economie
2289 1

Recoltă mică de prune în acest an, din cauza ploilor şi a grindinei.

Producătorii nu sînt însă întristați, pentru că preţul este unul foarte bun. Constantin Palaiciuc are o livadă de 20 de hectare în satul Bulăieşti, raionul Orhei. Bărbatul spune că în acest cantitatea fructelor a scăzut din cauza vremii rele.

„Roada e mai mică pentru că primăvara cînd copacii au înflorit era îngheţ şi timpul nu era bun pentru polenizarea copacilor. E greu de curăţat, greu de scos crengile. Cu tehnica, aici trebuie de cosit iarba. Tragem nădejde că dacă roada e slabă poate o să fie preţul mai bun.” , a declarat agricultorul.Bărbatul spune că a început acum două săptămîni recoltarea fructelor și vinde prunele cu 9 lei kilogramul. Preţul lor a rămas acelaşi ca anul trecut pentru că recolta este mică.

„Acum, care e mai devreme, pruna ca piteşteanca preţul este nouă lei. Alaltăieri am vîndut 10 tone cu 9 lei. Anul trecut tot era preţul bun, dar din cauza secetei pruna era mică, dar acum arată mai bine.”Prunele moldoveneşti se vînd atît pe piaţa externă, cu ajutorul intermediarilor, cît şi la pieţele de la noi în ţară.

„Tragem nădejde că o să fie cu pruna o să fie mai bine decît cu mărul. Aşteptăm pînă la 50 de tone, dar asta e slab, de pe suprafaţa pe care o avem roada ar trebui să fie de 100-120 de tone.” , a mai spus producătorul de prune, Constantin Palaiciuc.Suprafața totală a plantațiilor de prune în ţara noastră este de aproximativ 23 de mii de hectare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий