COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6772

Reparația unui segment din drumul de centură al capitalei, efectuată în proporție de 55%

22 iul. 11:15   Economie
1713 0

În cadrul unei ședințe cu reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor, antreprenorul S.R.L. Rutador a comunicat despre derularea lucrărilor de reabilitare a unui segment cu o lungime de 6,5 km a drumului de centură a municipiului Chișinău – M2.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de terasamente, frezare a asfaltului existent, așternere a stratului din binder și a celui reciclat, cît și lucrări de construcție a podețelor.

Proiectul privind reabilitarea segmentului drumului de centură cu 4 benzi de circulație prevede reconstrucția sistemului rutier existent, instalarea a circa 90 de indicatoare rutiere, construcția a două intersecții cu sens giratoriu, reabilitarea a 5 podețe existente și construcția a 5 podețe noi. „Tronsonul drumului de centură M2 este situat la circa 10 km vest de Chișinău.

Proiectul are ca obiectiv reducerea fluxului de transport de mare tonaj, care tranzitează în prezent intravilanul capitalei, reducerea ambuteiajelor, asigurarea circulației rutiere, dar și diminuarea poluării aerului din oraș”, a comunicat Directorul general interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Lucrările de reabilitare a sectorului de drum, efectuate în asociere de către companiile locale S.R.L. Rutador și S.A. Lusmecon, înregistrează un progres de 55% și urmează să fie finalizate integral către sfîrșitul anului 2021. Pentru realizarea acestui proiect Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova un împrumut de peste 9,9 milioane euro.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽