COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reacția Termoelectrica privind cererea de majorare cu 16% la tariful energiei

Reacția Termoelectrica privind cererea de majorare cu 16% la tariful energiei

Cel mai mare producător de energie electrică şi termică din Republica Moldova, compania Termoelectrica a prezentat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) calculele privind tarifele la energie electrică şi termică, din care ar rezulta o potenţială majorare cu circa 16% a tarifului de producere a energiei electrice şi o diminuare cu 1,7% a celui de producere a energiei termice.

Administraţia Termoelectrica a venit cu o precizare, potrivit căreia întreprinderea a solicitat de fapt menţinerea actualelor tarife la energia electrică şi termică, chiar dacă în calculele prezentate costul mediu de producere a energiei termice ar urma să scadă de la actualul nivel de 584,3 lei, la 574,28 lei pentru o gigacalorie, în timp ce preţul energiei electrice - de la 137,91 bani/kWh la 159,78 bani/kWh. Menţionăm că în cererea depusă la ANRE există o specificare în acest sens, dar ea este plasată imediat după argumentarea costurilor la energia termică şi rezulta că se referă doar la acestea, scrie mold-street.com.

Menţionăm că în cererea depusă la ANRE există o specificare în acest sens, dar ea este plasată imediat după argumentarea costurilor la energia termică şi rezulta că se referă doar la acestea.


Coincidenţă sau nu dar compania a depus cererea de majorare în urma unei solicitări adresate de conducerea ANRE pe 11 iunie 2019, adică la doar trei zile de la alegerea noului Guvern condus de Maia Sandu.

Galina Sanduţă, ofiţer de presă a ANRE spune că potrivit legislaţiei în vigoare companiile din domeniu trebuiau să depună cereri de ajustarea a tarifelor pînă pe 1 mai.

"În condiţiile în care ele nu au depus astfel de solicitări, ANRE a decis să le ceară calculele necesare", a precizat Galina Sanduţa.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load