Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Ratele de schimb ale dolarului și euro s-au egalat pentru prima dată în 20 de ani

12 iul. 2022,, 17:15   Economie
3361 0

Cursurile de schimb ale dolarului și ale euro pe piața internațională s-au egalizat pentru prima dată în 20 de ani, potrivit datelor de pe site-ul Investing.com. Ultima dată paritatea în valoare a monedelor a fost înregistrată în decembrie 2002.

Pe 12 iulie, euro a scăzut la 1 dolar la ora 12:46, ora Moscovei. La momentul publicării știrii, valoarea monedei europene a crescut la 1,0024 USD. Anterior, cursurile de schimb ale dolarului și ale euro față de rublă erau egale la Bursa din Moscova – ambele costau aproximativ 59,3 ruble fiecare.

Convergența ratelor dolarului și euro indică probleme în politica economică a Europei, spune Konstantin Ordov, directorul Școlii Superioare de Finanțe a Universității Ruse de Economie Plehanov. „Europa nu este la fel de flexibilă în raport cu Rezerva Federală a SUA (Fed), care a luat deja măsuri de combatere a inflației, iar Europa este ezitantă. <...> Acum vedem că Banca Centrală Europeană (BCE) este cu mult în urmă față de tendințele economice și inflaționiste, despre care vorbește mult, dar, aparent, nu este pregătită pentru acțiune promptă”, a explicat expertul.

Analiștii de la Deutsche Bank au menționat și motive similare pentru slăbirea monedei euro. În opinia lor, tendința este provocată de doi factori: temerile investitorilor cu privire la o recesiune iminentă în zona euro și inacțiunea Băncii Centrale Europene, care încă nu a ridicat dobînda de bază de la zero, unde a fost în ultimii 10 ani, deși a promis că va face acest lucru la ședința din iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?