Raportul Kroll 2 a ajuns la Comisia de anchetă pentru investigarea fraudei bancare

Raportul Kroll 2 a ajuns la Comisia de anchetă pentru investigarea fraudei bancare

Reprezentanții companiei Kroll s-au aflat astăzi, 2 iulie, într-o vizită de lucru la Chișinău, în cadrul căreia au avut întrevederi cu membrii Comisiei de anchetă cu privire la investigarea furtului miliardului. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către președintele comisiei parlamentare, Alexandru Slusari, care ne-a comunicat și despre recepționarea raportului Kroll 2.


Alexandru Slusari a declarat că membrii Comisiei de anchetă au primit copii ale raportului Kroll 2 în limba engleză, însă acesta nu conține și lista beneficiarilor, care se află în posesia Procuraturii, scrie zdg.md.


„Raportul a fost prezentat fără lista beneficiarilor. Pentru a o obține este nevoie de consultări suplimentare, să mai scriem o scrisoare suplimentară. E un pic de tărăgănare, dar miza noastră este lista beneficiarilor. Cred că în scurt timp o vom obține”, a precizat Alexandru Slusari.


Totodată, președintele Comisiei parlamentare a menționat că reprezentanții Kroll au recomandat deputaților să nu facă public conținutul raportului.


„Ne-au recomandat să nu îl publicăm sub aspectul recuperării banilor, dar noi am avut argumentele noastre. Sînt și niște solicitări de la procuratură de a nu publica raportul, dar și de la Banca Națională”, spune Slusari.


La întrevederea cu reprezentanții companiei Kroll au mai participat și membrii misiunii Fondului Monetar Internațional, dar și guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.


Comisia de anchetă urmează să desfășoare mîine o nouă ședință în cadrul căreia vor fi audiați fostul ministru al Economiei în perioada 2010-2014, Valeriu Lazăr, și fostul șef al Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru.


Pînă în prezent, raportul final al companiei Kroll nu a fost făcut public, în pofida solicitărilor expuse de societatea civilă și fostele partide de opoziție, aflate acum la guvernare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load