Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

R.Moldova va solicita de la UE ajutor sub formă de fertilizanți

4 mai. 17:34   Economie
1109

Republica Moldova va solicita de la Uniunea Europeană ajutor sub formă de fertilizanți. O scrisoare urmează să fie formulată de urgență de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Despre aceasta a anunțat premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței Guvernului, transmite IPN.

Șeful Executivului a menționat că a vorbit cu președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat la Chișinău, despre problemele de securitate alimentară. Acestea vor apărea în toată lumea ca urmare a războiului din Ucraina.

Ministrul agriculturii, Viorel Gherciu, a declarat că sunt întreprinse eforturi pentru a soluționa problema fertilizanților, și anume pentru a diversifica gama de furnizori. În luna februarie a fost organizată o vizită în Azerbaidjan, unde au fost inițiate negocieri referitoare la exportul de fertilizanți către Moldova, iar joi urmează o nouă vizită la Baku. Adițional au fost identificate și alte surse de asigurare cu fertilizanți. Este vorba despre Tadjikistan, Uzbekistan. De asemenea, au fost diversificate căile de livrare a fertilizanților.

Viorel Gherciu a mai spus că pentru a evita scumpirile la produsele finite este foarte important ca agricultorii să primească acest imput la un preț rezonabil. În coșul costurilor, fertilizanții au o pondere de 20%.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав