X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

R. Moldova va beneficia de un grant de 16,7 mln dolari SUA

27 iul. 13:15   Economie
2321

SUA va oferi Republicii Moldova o finanțare suplimentară de 16,7 mln de dolari SUA pentru consolidarea democrației participative.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării celui de-al treisprezecelea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de integrare europeană dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru consolidarea democrației participative.

Grantul va fi acordat țării noastre prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) pentru consolidarea receptivității instituțiilor publice și reducerea vulnerabilităților instituțiilor și proceselor democratice. Alocarea acestor resurse suplimentare va majora fondurile totale angajate pînă în prezent în baza Acordului la circa 113 mln dolari SUA, asistență nerambursabilă.

Acordul de asistență privind obiectivul de integrare europeană dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru consolidarea democrației participative a fost semnat la Chișinău, la 28 septembrie 2016.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав