COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7296

R. Moldova, tot mai aproape de a exporta carne de pasăre şi ouă în UE

6 mai. 13:29   Economie
1879 0

Republica Moldova a susținut prima parte a auditului Comisiei Europene (CE) pentru aprobarea exporturilor de carne și ouă de pasăre în Uniunea Europeană, conform rezultatelor preliminare anunţate recent de CE pentru sectorul avicol din ţara noastră.

În conformitate cu concluziile preliminare ale auditului, sistemul de control în domeniul sănătății animale din ţara noastră este bine organizat și în linii generale corespunde cerințelor UE, cu potențial major de listare de partea europeană pentru a permite importul cărnii de pasăre și ouălor.

„Totuși, un pas important va constitui susținerea părții a doua a auditului Comisiei Europene în Republica Moldova, cînd va fi verificată corespunderea documentară cu procesul de implementare a procedurilor și măsurilor aplicate în unitățile avicole pe aspectele sănătății animalelor, care vor permite furnizarea pe piața UE a produselor sigure și calitative”, a precizat Vladislav Cotici, director general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Auditul a avut loc în perioada 19-29 aprilie, or, pe parcursul anului 2021 Comisia Europeană a planificat trei misiuni de audit pentru Republica Moldova. Prima misiune prevede evaluarea domeniului sănătății animalelor, urmată de alta pe domeniul supravegherii reziduurilor în produse de origine animală, pentru care Republica Moldova dispune de planuri de monitorizare aprobate de Comisia Europeană. Cea de-a treia misiune prevede evaluarea domeniului de siguranță a alimentelor în vederea exportului de carne de pasăre, produse din carne de pasăre și ouă în Uniunea Europeană.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽