COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7924

R. Moldova participă în premieră la expoziția internațională FITUR 2021

3 iun. 2021,, 08:14   Economie
1813 0

În perioada 17-24 mai, delegația din partea Republicii Moldova reprezentată de Asociația Patronală a Industriei Turismului condusă de Președintele domnul Sergiu Manea, primăriilor satului Colibași și municipiului Hîncești, conduse de primarii localităților domnul Ion Dolganiuc și domnul Alexandru Botnari, turoperatorilor Visit Moldova și Moldova Discovery, reprezentanții companiilor aeriene și vinăriilor, restaurantul Steak Me din Chișinău, au participat pentru prima dată la cea de-a XXXXI-ea ediție a Expoziției Internaționale FITUR 2021 la IFEMA Madrid.

Pe parcursul întregului eveniment standul reprezentanților Republicii Moldova amenajat de Asociația Patronală a Industriei Turismului cu susținerea diasporei, a beneficiat de un interes deosebit din partea conducerii Spaniei a vizitatorilor și în special a specialiștilor responsabili de promovarea unor noi destinații pentru companiile turistice internaționale.

Au avut loc zeci de evenimente informative cu actori cheie interesați de includerea Republicii Moldova în calitate de prioritate pentru noile produse turistice care urmează a fi lansate.

Ținînd cont de faptul că acest eveniment a fost unicul eveniment internațional important din domeniul turismului din ultima perioadă de timp, participarea reprezentanților domeniului turismului Republicii Moldova era extrem de necesară și importantă pentru a relansa turismul receptor.

Interesul sporit față de prestația din cadrul standului Republicii Moldova sa datorat și unei abordări axate pe autenticitate și specific autohton regional cum ar fi dulciurile produse de Casa Dulce Colibași în persoana Anei și Veronicăi Cucu, coșulețele din lozie confecționate de meșterul Petru Tricolici, bondițele confecționate de meșterul popular Constantin Cojan, frumoasele Ii de Colibași confecționate de iscusita meșteriță Elena Iaconi și desigur Mierea de Colibași.


În rezultatul evenimentului, s-a reușit organizarea în toamna acestui an a tururilor informaționale pentru reprezentanții mass-media din Spania (blogheri, vlogheri, TV, radiou, asociațiile presei turistice), dar și alte state din întreaga lume.

La fel, s-a agreat organizarea pe parcursul perioadei imediat următoare a tururilor informaționale pentru reprezentanții companiilor tur-operatoare importante din Țările Europene, Asia, SUA, Australia, America Latină și Canada.

S-au negociat încheierea acordurilor cu cele mai importante asociații din diferite țări pentru promovarea Republicii Moldova în ofertele noi care deja au început a fi pregătite de către companiile turoperatoare.

Un aspect important care merită a fi precizat a fost implicarea la 21 mai, a misiunii Republicii Moldova de la Madrid în vizita reprezentanții autorităților locale şi ai societății civile din țară, care a participat în această perioadă la expoziţia internațională de turism - FITUR de la Madrid.

Această oportunitate a permis şefei misiunii, Violeta Agrici şi Primarului or.Hînceşti, dl Alexandru Botnari, Primarului s.Colibaşi, r. Cahul, dl Ion Dolganiuc şi dnei Victoria Matveev, reprezentant al societății civile din raionul Cahul, să abordeze un spectru larg de subiecte referitoare la participarea în cadrul expoziției, cursul activităților la nivel local, dificultățile pe care le întîmpină la implementarea acestora, proiectele de dezvoltare şi parteneriat local, dar şi posibilitatea cimentării unei cooperări multisectoriale cu autoritățile locale din Regatul Spaniei pe viitor.

La fel, Secretarul de stat Dumitru Socolan a asigurat partea oficială a participării la Ceremonia de Inaugurare a Expoziției Internaționale de Turism – FITUR.

În debutul evenimentului diplomatul moldovean a salutat și a purtat un dialog succint cu Regele Felipe VI și Regina Letizia, fiind menționată importanța expoziției pentru relansarea turismului internațional și participarea în premieră a Republicii Moldova la FITUR.

În cadrul FITUR a fost lansat procesul de asigurare a călătoriilor internaționale prin implementrea certificatelor de vaccinare - Digital Green Certificate.

Asociația Patronală a Industriei Turismului salută această abordare și vine cu solicitarea către autoritățile publice centrale din Republica Moldova pentru asigurarea din partea țării noastre a tuturor condițiilor necesare pentru buna funcționare a DGC.

Participarea cu succes a participanților la standul pregătit pentru promovarea Republicii Moldova la FITUR s-a datorat în mare parte efortului depus de reprezentanții diasporei și în special a dnei Violeta Movileanu, coordinator al standului APIT Moldova la FITUR 2021.

Asociația Patronală a Industriei Turismului a reușit să prezinte și chiar în cadrul evenimentului să primească cele mai înalte aprecieri, de la experți notorii, pentru lansarea Traseului Recodrurilor Guiness din Republica Moldova, în perioada deosebit de dificilă din 2020.

Prima participare a repezentanților domeniului turismului la FITUR poate fi considerată un success, iar rezultatele obținute vor da efecte positive chiar din acest an, constituind o premisă pentru continuarea promovării potențialului turistic al Republicii Moldova și la alte evenimente importante din turismul mondial.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X