R.Moldova a participat la reuniunea Parteneriatului pentru Cooperarea Energetică Transatlantică

R.Moldova a participat la reuniunea Parteneriatului pentru Cooperarea Energetică Transatlantică

Secretarul de Stat pe domeniul economic, Vitalie Iurcu, a participat la prima Ministerială a Parteneriatului pentru Cooperare în domeniul Energiei Transatlantice, găzduită de către Departamentul pentru Energetică al SUA.


Vitalie Iurcu a asigurat partenerii americani în determinarea fermă a Guvernului Republicii Moldova de a se angaja activ în parteneriatul pentru cooperare în domeniul energiei transatlantice. Republica Moldova pledează pentru  o cooperare transatlantică care va avea ca rezultat o utilizare mai eficientă a energiei, o piață mai transparentă și integrată, afirmă autoritățile.


În cadrul evenimentului, Vitalie Iurcu a avut un schimb de opinii cu Secretarul pentru Energie al SUA Rick Perry cu privire la situația Republicii Moldova în regiune. De asemenea, Iurcu a discutat cu Secretarul Adjunct pentru Energie, Dan Brouillette, oportunitățile de cooperare și proiectele de suport american acordate Republicii Moldova, inclusiv în atragerea investitorilor americani.


Vitalie Iurcu a abordat și subiectul privind posibilitățile de diversificare a surselor de gaze, inclusiv prin importul gazului natural lichefiat din SUA.


De asemenea, delegația moldovenească a participat la un Forum de Investiții pentru atragerea businessului din comunitatea transatlantică în Republica Moldova.


Primul Forum al Parteneriatului pentru Cooperare în domeniul Energiei Transatlantice (P-TEC) s-a desfășurat în perioada 13-14 martie 2018, la Houston, Texas. Ministeriala este concepută pentru a promova discuții deschise pe teme energetice și de securitate, de importanță majoră pentru toate națiunile participante. Subiectele sînt încadrate în contextul securității energetice, economice și intereselor naționale.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load