COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Propunerea unui deputat pentru a nu admite un nou „Laundromat rusesc” în Moldova

Propunerea unui deputat pentru a nu admite un nou „Laundromat rusesc” în Moldova

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, deputatul Blocului „ACUM” Segiu Litvinenco, propune spre dezbatere un proiect de modificare a Legii taxei de stat prin excluderea plafonării cuantumului taxei de stat la intentarea acțiunilor în instanțele judecătorești.

Actualmente, taxa de stat pentru pentru cererile de chemare în judecată privitor la litigiile cu caracter patrimonial este de 3% din valoarea acțiunii sau din suma încasată, dar nu mai mult de 25 mii lei pentru persoanele fizice și de 50 mii lei pentru persoanele juridice.

„Conform mai multor studii și analize credibile, anume plafonarea în anul 2010 a taxei de stat pînă la 50 de mii de lei indiferent de valoarea acțiunii (chiar dacă soliciți încasarea unui miliard de euro, taxa de stat e tot 50 de mii de lei) a permis organizaţiilor criminale internaționale de a-și canaliza atenția către Republica Moldova pentru legalizarea, prin intermediul sistemului nostru judecătoresc putred de corupt, a banilor de sorginte criminală în cadrul Laundromatului rusesc. Deși nu cred că crime de o asemenea anvergură se mai pot întîmpla vreodată în Republica Moldova, legislația oricum trebuie ajustată astfel încît să fie repusă pe făgașul normalității”, a scris Sergiu Litvinenco în argumentarea proiectului său.


Deocamdată, proiectul de modificare a legii a fost înaintat spre dezbateri publice, o decizie urmînd a fi luată în cadrul Parlamentului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load