TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Proprietarii „Air Moldova”: Primele declarații despre situația creată în companie

Proprietarii „Air Moldova”: Primele declarații despre situația creată în companie

Investitorii „Air Moldova” cer să fie încetate presiunile politice asupra companiei aeriene.

Conducerea menționează că în 2019 au făcut investiții de 181 milioane lei și că statul nu și-ar fi îndeplinit obligațiunile asumate cu privire la majorarea capitalului statutar cu 151 milioane lei. Reacția vine după ce Igor Dodon a declarat că contractul de privatizare a Air Moldova ar putea fi reziliat, deoarece noul proprietar nu și-ar fi respectat angajamentele de investiții.


"O perioada îndelungată de timp compania aeriană „Air Moldova” nu a comentat situația creată în urmă privatizării întreprinderii, dar și-a desfășurat activitatea indiferent de presiunile continue din partea instituțiilor politice și a organelor de anchetă.

În pofida multiplelor învinuiri care aveau drept scop formarea unei imagini negative, investitorii „Civil Aviation Group” și colectivul „Air Moldova” au continuat să lucreze în beneficiul companiei și al pasagerilor.

Punerea sub sechestru a capitalului statutar și a activelor companiei nu o singură dată a afectat negativ implementarea planului de dezvoltare în continuare a „Air Moldova”. Atacurile din partea structurilor de stat continuă să creeze un climat investițional neprielnic și pun în dificultate dezvoltarea companiei aeriene. Totodată statul nu și-a îndeplinit obligațiunile asumate cu privire la majorarea capitalului statutar cu 151 milioane lei", menționează conducerea întreprinderii la solicitarea PRO TV.

Totodată, aceștia spun că fondatorii „Civil Aviation Group” au achitat peste 80% din datoriile companiei de stat „Air Moldova”, iar pe lîngă datoriile de bază au fost achitate chiar și penalitățile și procentele pentru datoriile față de întreprinderile de stat „Moldatsa”, „Autoritatea Aeronautică Civilă” și Serviciul Fiscal, în valoare de 24 milioane de lei, care nu erau prevăzute în contractul de privatizare.

"Investitorii au redus semnificativ datoriile față de partenerii externi și, de asemenea, au restructurat datoriile existente. În pofida acestor condiții, compania aeriană „Air Moldova” își realizează activitatea operațională fără devieri, iar drept priorități rămîn securitatea zborurilor și confortul pasagerilor in conformitate cu cerințele internaționale, fapt confirmat prin investițiile în valoare de 181 milioane lei în anul 2019", menționează responsabilii de la Air Moldova.

Aceștia spun ca în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, din 21 ianuarie 2020, Directorul General al „Air Moldova” a prezentat poziția investitorilor de a continua realizarea planului investitional, în cazul în care vor înceta atacurile din partea statului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load