Criza energetică stiri: 782
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Proiectul de lege cu privire la serviciile publice, votat în lectura a doua

23 dec. 2021,, 17:15   Economie
1888

Proiectul de lege cu privire la serviciile publice a fost votat, în ședința plenară de astăzi, în lectura a doua, finală.

Scopul DOCUMENTULUI constă în crearea unui cadru juridic pentru sistemul de prestare a serviciilor publice, care să asigure accesibilitatea, calitatea și eficiența acestora, dar și echilibrul între așteptările beneficiarilor și interesul public, transmite Noi.md.

”Vom schimba radical, spre bine, calitatea serviciilor publice oferite statului către cetățeni și antreprenori”, a menționat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba.

Printre obiectivele inițiativei este organizarea și prestarea eficientă a serviciilor publice cetățenilor și mediului de afaceri, reducerea sarcinilor administrative inutile și utilizarea economică a mijloacelor bugetare.

Un element nou este diversificarea modalităților prin care poate fi obținut serviciul public. Astfel, serviciile publice vor fi prestate în mod prioritar la distanță, fapt important în special pentru cetățenii aflați peste hotare.


Totodată, persoanele care nu au posibilitatea să acceseze serviciile în format electronic vor putea apela la centrele multifuncționale din municipiile și centrele raioanele din țară.

Urmează a fi stabilită competența Guvernului de a aproba actele normative pentru organizarea și funcționarea centrelor multifuncționale și centrelor unificate de prestare a serviciilor publice.

În procesul de elaborare a proiectului de lege, a fost examinată experiența altor state, în care acest domeniu este reglementat, de asemenea, la nivel legislativ.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав