AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 48
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Produsele ecologice moldovenești ar putea avea succes pe piața rusă. Declarație

22 ian. 09:30   Economie
1749

Producătorii moldoveni de produse organice trebuie să aprecieze piața de desfacere rusească și să determine perspectivele livrărilor acestor produse în Rusia, și astfel să beneficieze de avantajul natural – pămînturile roditoare.

O astfel de opinie într-un interviu pentru portalul Noi.md a exprimat Anatolii Coica, președintele Consiliului ruso-moldovenesc de afaceri (CRMA).
.El a menționat că poate obiectul cel mai important și cu potențial mare de investiții al Moldovei, este solul său fertil.

”Desigur, asta este foarte bine. Încă din timpurile lui Adam Smith aceasta este o bogăție naturală și un avantaj. Dar să nu uităm de concurența ingineriei genetice, care se dezvoltă rapid. Indiscutabil: geneticienii au învățat să creeze produse. Însă mentalitatea omului nostru este de așa natură, că el apriori crede că produsele modificate genetic prezintă un pericol pentru sănătatea lui și a urmașilor lui. Și aici în avanscenă ies produsele naturale, organice, ecologice.

La 1 ianuarie 2020 în Rusia a intrat în vigoare Legea federală «Privind agricultura ecologică». Astfel, în țara noastră a fost introdusă noțiunea de «produse organice». Apare o piață specială a acestor produse, care va fi mai atractivă și va atrage o atenție sporită. Aceste produse mereu costă mai scump ca cele obișnuite.

Probabil, în acest context producătorii moldoveni ai produselor organice trebuie să aprecieze piața de desfacere rusească și să determine perspectivele livrărilor acestor produse în Rusia, și astfel să beneficieze de avantajul natural menționat mai sus”, a declarat Anatolii Coica.


Potrivit lui, Cursul Federației Ruse spre înlocuirea importurilor presupune și localizarea întreprinderilor companiilor străine pe teritoriul statului rus.

”Și cele care activează demult pe piața rusească înțeleg perfect, că activitatea lor reușită depinde în mare parte de nivelul localizării. Cred că pentru oamenii de afaceri din Moldova este o posibilitate bună și perfect reală. Există și exemple în acest sens”, a declarat președintele Consiliului ruso-moldovenesc de afaceri.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав