Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Producătorii cer autorităților să interzică temporar importul de cartofi în Moldova

4 noi. 2020,, 10:15   Economie
2615

Producătorii se plîng că există prea mulți cartofi străini pe piața locală și solicită autorităților să interzică importul acestora timp de două-luni, transmite eNews.

Potrivit datelor fruit-inform.com, în luna octombrie a acestui an, din toate legumele livrate pe piață, doar 1/3 au fost produse locale, transmite point.md

În acest context, producătorii solicită autorităților să limiteze importul de cartofi pentru cel puțin două-trei luni, deoarece ei sînt capabili să acopere necesitățile consumului intern. Mai ales că în această perioadă oamenii fac provizii pentru iarnă, iar producătorii le pot oferi produse de calitate.

Șeful Asociației Producătorilor de Cartofi, Petru Iliev, susține că importurile masive de cartofi au fost permise pe scară largă acum doi ani, cînd pe piața locală a existat o lipsă a acestui produs și de atunci nu s-a făcut nimic pentru a limitarea cestuia. În opinia lui Iliev, acest lucru a avut o influență negativă asupra calității cartofilor autohtoni.

Potrivit Asociației Producătorilor de cartofi, în acest an, suprafața de cultivare a cartofilor este de aproximativ 20 de mii de hectare, iar recolta de cartofi va ajunge la 500 de mii de tone.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав